Brățară șnur aur vs. argint: Cum alegi mărțișorul potrivit?

De ce au fost înlocuite mărțișoarele clasice cu cele de tip brățară șnur aur sau argint și pietre prețioase sau semiprețioase?

Ai observat cât de mult s-a schimbat mărțișorul astăzi față de cele pe care ni le amintim din copilărie? Când s-a produs această trecere și de ce? Ce semnifică mărțișorul azi, și de unde mai știm cum să alegem mărțișoare deosebite pe care să le oferim persoanelor dragi la început de primăvară?

Pentru că iarna se apropie de final și știm că deja te gândești la ce să le oferi unor persoane speciale de 1 Martie, astăzi vorbim despre mărțișoare. Până la finalul articolului ne dorim să știi exact care e planul tău pentru acest început de primăvară, așa că îți vom spune:

  • Ce semnifică noile mărțișoare de tip brățară șnur aur sau argint și de ce sunt bijuteriile cadouri mai frumoase de 1 Martie decât cele clasice?
  • Cum alegi mărțișorul potrivit în funcție material, culoarea șnurului și simbol?
  • Un GHID RAPID la final cu cele mai deosebite mărțișoare pentru femeile din viața ta (mamă, prietenă, parteneră etc.)

    Ce dăruiești de 1 Martie? Povestea mărțișoarelor cu șnur alb-roșu vs. brățară șnur aur

    Cele mai frumoase cadouri sunt cele care spun o poveste ‒ așa se spune. Cele care sunt împachetate nu neapărat în ambalaje sofisticate, ci într-o poveste care transmite emoție, creează o bucurie și exprimă un mesaj.

    Iar mărțișorul, până la urmă, este un cadou. Unul prin care dorești să-i urezi o primăvară frumoasă unei persoane speciale. Prin care marchezi prima zi în care natura revine la viață, printr-o tradiție străveche împletită cu simbolurile de astăzi.

    Poți dărui mai conștient și cu mai mult drag un mărțișor atunci când îi cunoști originile și semnificația. Așa că mai întâi, haide să cunoști povestea mărțișorului și cum a ajuns de la șnurul alb-roșu tradițional la bijuterii ca brățara șnur cu aur.

    De la amuleta tradițională cu șnur alb-roșu…

    Legendele despre mărțișor sunt mai vechi de 8.000 de ani. Fiecare cultură i-a dat o altă însemnătate, și astăzi există muuulte interpretări și povești despre ce reprezintă mărțișorul și cine îl oferă cui. Dar ce au toate aceste legende în comun este legătura cu primăvara.

    Tradiția mărțișorului este strâns legată de venirea primăverii, de victoria soarelui asupra zăpezii, de renașterea naturii și revenirea la prosperitate. De aici și împletirea șnurului alb-roșu. În multe tradiții, albul reprezintă iarna și zăpada, iar roșul semnifică sacrificiul de sânge din anumite ritualuri de primăvară.

    Semnificația de bază a mărțișorului este să alunge spiritele rele și să atragă norocul. De aceea se agăța înainte la poartă, la intrarea în gospodărie sau în grajduri. Se dorea a atrage un an îmbelșugat și sănătos. Iar acest lucru s-a transmis mai departe din generație în generație până astăzi. Încă din vremuri străvechi, băieții și bărbații le oferă fetelor și femeilor mărțișoare la început de primăvară, pentru a marca tranziția dintre anotimpuri.

    De-a lungul timpului, pe lângă firul alb-roșu, oamenii au început să adauge amulete: trifoi, potcoavă, ghiocei, coșari, pietricele albe și roșii sau bănuți din aur, argint sau bronz. Practic, tot ce atrage norocul. Iar aceste noi amulete au început să fie purtate în piept, la gât și la încheietură.

    Oferit unor persoane dragi, mărțișorul este un mesager al venirii primăverii și un purtător al norocului, al sănătății și al bunăstării.

    …la brățară șnur aur și alte mici bijuterii

    Ca orice tradiție, și mărțișorul a evoluat în felul său. Păstrează esența ritualurilor vechi, dar se adaptează trendurilor moderne și preferințelor de astăzi. Femeia modernă este ocupată și are nevoie de soluții. Mărțișoarele de tip bijuterie le oferă aceste soluții (pe care nu le regăsim și la un mărțișor clasic). Plus că nu putem nega faptul că ne aflăm într-o eră în care foarte multe femei se îndreaptă către detaliile fine și cât mai subtile.

    Amuletele tradiționale cum sunt broșele și elementele decorative care se prind în piept cu ac de gămălie pot fi foarte frumoase, însă nu sunt întotdeauna și practice. Trebuie să le dai jos și să le muți de fiecare dată când îți schimbi hainele. Sau și mai neplăcut, se pot agăța de geacă sau alte haine. De aceea pentru femeile de astăzi, în special cele care au un stil de viață activ, un mărțișor de tip bijuterie poate fi mult mai eficient.

    De ce să oferi de Mărțișor o brățară șnur aur sau argint?

    Unul dintre avantajele brățărilor șnur este că șansele să se agațe sunt foarte mici. Tocmai de aceea sunt atât de potrivite și pentru copii. Iar o brățară care este făcută din aur sau argint se pune la încheietură și poate rămâne acolo ani de zile. Persoana căreia i-o dăruiești o poate purta nu doar în luna martie, ci o viață întreagă. Pentru că asta ne dorim la Indira: să-ți oferim bijuterii din aur și argint de calitate, atât de rezistente la uzura zilnică încât să-și păstreze aceeași frumusețe și strălucire o viață întreagă.

    Bijuteriile au fost dintotdeauna totdeauna un cadou splendid pentru femei, așa că au devenit și o formă minunată de a le ura o primăvară prosperă. Față de amuleta clasică, un mărțișor de tip bijuterie cum este brățara șnur aur are o mulțime de avantaje:

    • Este un cadou mai profund: când oferi o bijuterie personalizată, gestul este mai profund și mai personal decât o amuletă impersonală cum e potcoava sau trifoiul.
    • Este un accesoriu versatil: față de mărțișoarele care se prind în piept, o brățară șnur poate fi purtată la mână oricând. Este subțire, mică, și un detaliu fin ce poate fi asortat cu orice altă ținută și stil vestimentar.
    • Rezistă foarte mult timp: mărțișoarele clasice sunt de multe ori fabricate din plastic sau cauciuc, materiale efemere. O bijuterie ca brățara șnur din aur este mult mai durabilă și elegantă, fiindcă oxidarea bijuteriilor din aur și argint are loc mult mai greu și poate fi prevenită. Poate fi purtată timp îndelungat, și după ce trece luna martie.
    • Este ceva… mai altfel: brățările și bijuteriile în general sunt cadouri speciale care inspiră și apropie persoanele. Un astfel de mărțișor este special și va fi mai aproape de sufletul persoanei căreia i-l dăruiești.

    Brățara șnur este un cadou atemporal

    Și totuși, de ce brățară șnur? De ce nu alte bijuterii, de ce nu o brățară care este făcută integral din aur, sau alte bijuterii cum ar fi pandantivele? Ți-ai pus vreodată această întrebare?

    Răspunsul este simplu: Tradiția spune că bărbații le oferă mărțișoare femeilor - iar asta include de multe ori și colege de la birou, colege de facultate, amice sau cunoștințe.

    Pe de altă parte, bijuteriile înseamnă cadouri personale, chiar intime. Și uneori, bijuteriile cu pietre prețioase sau diamante cum sunt inelele, cerceii sau pandantivele, pot părea prea mult. Atunci când oferi un mărțișor, vrei să creezi o bucurie, nu o obligație.

    Este o limită fină între un mărțișor deosebit și un cadou prea sofisticat, iar brățara șnur este exact între cele două. De aceea a ajuns atât de populară și iubită ca și cadou de 1 Martie:

    • Este suficient de elegantă și deosebită pentru a fi mai mult decât o amuletă clasică, dar în același timp suficient de accesibilă și simplă cât să nu fie prea mult.
    • Păstrează tradiția șnurului roșu și a mărțișorului, dar o învelește în frumusețea simplității elegante și versatile a aurului sau argintului.
    • Este un detaliu fin care poate fi purtat la orice ocazie și poate însoți orice ținută, atât cele office sau elegante cât și cele casual, de zi cu zi.

    Iar când alegi o brățară șnur cu accesoriu din aur sau argint de pe www.indira.ro, oferi un cadou atemporal ce trece testul timpului și poate fi purtată ani la rândul. De aceea, în continuare îți vom spune ce semnifică fiecare brățară șnur în funcție de material, și cum să alegi mărțișorul potrivit pentru acest an:

    • Brățară cu șnur roșu și aur
    • Brățară cu șnur roșu și argint
    • Brățară cu șnur negru

    Știai că?

    La Indira te ajutăm să personalizezi bijuteriile înainte să le oferi cadou. Când alegi o brățară șnur de pe site-ul nostru, în partea dreaptă vei putea selecta în primul rând materialul accesoriului (argint 925, argint 925 placat cu aur galben 14K, aur galben 14K sau aur alb). Pentru unele brățări șnur, poți schimba inclusiv culoarea șnurului (de la roșu sau bej/nude la negru sau gri).

    bratara snur - schimba culoarea snurului

    Brățară cu șnur roșu aur: Când este potrivit să oferi un mărțișor cu accesoriu din aur?

    Aurul reprezintă lumină și eleganță. Este unul dintre cele mai puternice simboluri ale prosperității, și unul dintre cele mai deosebite materiale din care poate fi făcut un mărțișor.

    De aceea, o brățară șnur aur este potrivită spre a fi oferită mai ales persoanelor dragi care au un rol important în viața ta. Vorbim aici în special despre membre ale familiei cu care ai o relație strânsă, cum sunt mamele, surorile, bunicile. La fel de potrivite sunt pentru partenera de viață, pentru fiică sau pentru o prietenă foarte dragă (cum să-ți excluzi BFF-ul?)

    Ești gata să vezi cum să alegi o brățară cu șnur roșu și aur de pe Indira pentru a oferi mărțișorul perfect?

    Ghidul mărțișorului din aur: tipuri de brățară cu șnur roșu cu bănuț de aur

    Brățările cu șnur roșu și bănuț din aur au devenit cele mai populare mărțișoare. Păstrează atât tradiția șnurului roșu, cât și a atașării unei monede pentru prosperitate și belșug.

    Sunt de efect, finuțe, iar acel bănuț din aur este foarte personalizabil ca să poți alege exact mesajul pe care dorești să-l transmiți:

    Brățară cu șnur roșu cu bănuț de aur Birth Flower: oferă-i floarea lunii în care s-a născut

    Știai că narcisa este floarea lunii martie? Pentru persoanele născute în prima lună de primăvară, mărțișorul poate fi un cadou dublu: sărbătorești atât 1 Martie, cât și aniversarea. Dacă ai o persoană dragă născută în Martie, ia în considerare să-i dăruiești brățara șnur din aur Birth Flower - March Daffodil.

    brățara șnur din aur Birth Flower - March Daffodil

    Sau, dacă este o persoană de care ești foarte apropiat, poți alege un cadou și mai special: brățara șnur din aur alb Birth Flower - March Daffodil.

    brățara șnur din aur alb Birth Flower - March Daffodil

    Fiecare lună are o floare a sa, iar atunci când pe brățara pe care o oferi se află floarea lunii în care s-a născut acea persoană, este clar că ai ales cadoul special pentru ea. Este mult mai personal decât orice alt simbol.

    Găsești toate florile celor 12 luni ale anului în colecția Birth Flower de pe Indira.

    Brățară cu șnur roșu cu bănuț placat cu aur Birthstone: dăruiește-i piatra lunii în care s-a născut

    Pietrele prețioase și diamantele sunt superbe, dar este bine să le păstrezi pentru ocazii mai rare. În cazul mărțișoarelor, atunci când îți dorești să oferi o bijuterie mai deosebită, sunt mai potrivite pietrele semiprețioase sau cristalele. Iar o brățară șnur aur care conține piatra lunii unei persoane este un cadou deosebit de frumos (la fel de personal ca în cazul colecției Birth Flower).

    Piatra lunii martie este acvamarinul, așa că ce poate fi mai potrivit pentru sora sau partenera născută în această lună decât o brățară șnur din argint Birthstone Golden March - Acvamarin? Este placată cu aur galben 14K, ceea ce îi oferă un luciu deosebit și rezistență la uzura zilnică timp de ani de zile.

    brățară șnur din argint Birthstone Golden March - Acvamarin

    Pe site-ul nostru găsești toate pietrele celor 12 luni ale anului în colecția Birthstone.

    Brățară placată cu aur galben 14K pentru persoanele care chiar contează

    Dacă vorbim despre o persoană foarte specială pentru tine și a cărei prezență are un impact mare în viața ta (cum sunt, spre exemplu, mama sau soția), atunci poți alege mai mult decât un șnur roșu. O alternativă mai deosebită la brățara șnur cu piatra lunii de naștere este și brățara din argint Birthstone Golden March - Acvamarin.

    brățara din argint Birthstone Golden March - Acvamarin

    Este realizată integral din argint, placată în strat de 2 microni cu aur galben de 14K și decorată cu 4 pietre rotunde și delicate de acvamarin. Este rafinată, specială și personalizată cu piatra specifică lunii nașterii, pentru a marca momentul cu o bijuterie unică pe care o va purta ani la rândul.

    Brățară șnur argint: Când este mai potrivit să alegi un mărțișor cu pandantiv din argint?

    Și argintul este un material elegant, iar multe femei adoră să poarte astfel de bijuterii în viața de zi cu zi. Este un material la fel de fermecător ca aurul, și există multe persoane care pur și simplu au o preferință pentru culoarea argintie.

    Așa că o alternativă minunată la brățările cu șnur roșu și bănuț din aur, mai potrivită pentru prietene, colege și alte persoane apropiate, este o brățară șnur argint.

    Ghidul mărțișorului din argint: ce brățară șnur roșu argint dăruiești de 1 Martie?

    Când alegi o brățară din argint în locul uneia din aur se schimbă materialul, nu și intenția de a oferi un cadou personalizat și de a arăta că îți pasă. Este în continuare o bijuterie specială și un cadou personal pe care îl alegi cu grijă, ținând cont de persoana căreia îl oferi.

    Așa că recomandările sunt similare cu cele de mai sus.

    Brățară șnur din argint Birth Flower: mărțișor cu floarea lunii

    În colecția Birth Flower de pe site-ul nostru vei găsi brățări cu șnur și bănuți din argint inscripționați cu toate cele 12 flori ale fiecărei luni din an. Așa că unul dintre cele mai simple și totodată fermecătoare mărțișoare pe care le poți alege este o brățară șnur din argint Silver BirthFlower - March Daffodil.

    brățară șnur din argint Silver BirthFlower - March Daffodil

    Narcisa este pentru luna martie, dar la fel de bine vei putea alege ghiocelul pentru ianuarie sau crizantema pentru noiembrie. Plus că nu există nicio regulă. Dacă știi că persoana care îl va primi are o floare preferată, îi poți alege brățara în funcție de gusturile ei.

    Brățară șnur din argint Birthstone: mărțișor cu piatra lunii în care s-a născut

    Este varianta mai accesibilă decât cea din aur și mai potrivită pentru o prietenă dragă sau pentru o colegă cu care te înțelegi bine la job. Fără impactul unei bijuterii din aur, dar cu rezistența și finețea specifice argintului 925 și un strop de strălucire din piatra de acvamarin.

    Pentru luna martie, poți alege brățara șnur din argint Birth Stone Silver March - Acvamarin. Dar în colecția Birthstone vei găsi brățări șnur din argint cu pietre semiprețioase pentru toate celelalte luni ale anului.

    brățara șnur din argint Birth Stone Silver March - Acvamarin

    Iar în cazul în care vrei să oferi mai mult decât o brățară șnur și totuși mai puțin decât o bijuterie din aur, un cadou deosebit poate fi varianta din argint a brățării Birthstone. Realizată integral din argint și decorată cu 4 pietre rotunde de acvamarin la intervale egale, brățara din argint Birthstone March - Acvamarin este un cadou minunat de primăvară pentru o persoană care își aniversează ziua de naștere în martie.

    Brățara din argint Birthstone March - Acvamarin

    Brățară cu șnur negru: Un altfel de mărțișor

    Legenda mărțișorului mai spune că înainte ca firul alb să fie împletit cu cel roșu, în Roma Antică se legau de fapt monede din bronz, aur sau argint (în funcție de statutul social) de un șnur alb-negru. Acestea erau purtate la gât sau pe încheietură, ca ofrandă zeului Marte.

    Așadar, deși nu sunt la fel de populare și tind să fie etichetate drept nonconformiste, mărțișoarele cu șnur negru respectă tradiția la fel de autentic ca și cele cu fir roșu!

    Dacă vrei să oferi un mărțișor unic și care se va diferenția de toate celelalte, nu te teme să dăruiești o brățară cu șnur negru și accesoriu din aur sau argint! Este foarte posibil ca persoana care îl va primi să fie plăcut surprinsă de o bijuterie ce va străluci la încheietura ei și va ieși în evidență cu o cromatică diferită de șnurul roșu cu care ne-am obișnuit.

    Poți alege o brățară șnur din argint Golden Dots pentru o prietenă bună sau o colegă. Este fină, foarte accesibilă, și în același timp diferită de brățările șnur convenționale.

    brățară șnur din argint Golden Dots

    Partenerei tale sau celei mai bune prietene îi poți oferi o brățară șnur din argint Golden Better Together. Este decorată cu un accesoriu minimalist în formă de inimă, făcută din argint 925 rezistent la uzura zilnică și placată cu 2 microni de aur galben 14K.

    brățară șnur din argint Golden Better Together

    Toate acestea și multe alte brățări cu mesaje personalizate care inspiră încredere, magie și alte emoții minunate, le poți găsi în colecția Mărțișor by Indira.

    Ghid Rapid de 1 Martie: Cum alegi mărțișorul potrivit pentru o persoană dragă?

    Așa cum ți-am promis la început, ne-am propus să te ajutăm să-ți creezi planul exact de mărțișoare pentru luna martie. Așa că ți-am pregătit un ghid foarte scurt și rapid de cadouri astfel încât să știi pentru cine să alegi o brățară șnur aur și cui să-i oferi mărțișoare din argint, în funcție de prezența lor în viața ta. Uite cum să alegi mărțișorul potrivit.

    Mărțișor pentru mama sau bunica: Brățară din aur sau brățară șnur aur

    Mama este prima femeie din viața ta. Bunica, mătușa sau alte persoane din familie, pot avea și ele un impact enorm. Pentru ele, nu este exagerat dacă alegi un cadou mai special cum sunt brățările realizate integral din aur sau din argint placat cu aur. Le poți oferi liniștit brățara din argint Birthstone Golden March - Acvamarin (sau piatra lunii în care s-au născut) ca mărțișor, precum și orice brățară șnur cu aur.

    Mărțișor pentru soră și BFF: Brățară șnur roșu sau negru

    Sora sau cea mai bună prietenă (sau uneori sora care e și cea mai bună prietenă) sunt foarte apropiate de sufletul tău și merită un mărțișor deosebit. Știai că pe Indira avem brățări speciale pentru surori, cu bănuț și mesaj inscripționat?

    Îi poți oferi cu drag surorii tale (sau BFF-ului) o brățară șnur aur din colecția Birth Flower sau Birthstone. Dar și mai potrivită s-ar putea să fie o brățară șnur din argint Soul Sisters sau brățară șnur din argint Golden Soul Sisters.

    brățară șnur din argint Golden Soul Sisters

    Mărțișor pentru fiică: Brățară șnur roșu pentru copii

    Dacă fiica ta este încă la vârsta la care nu poate purta brățări de adulți, cu atât mai potrivită este o brățară șnur aur pentru copii. Este netedă și subtilă, așa că riscul să se agațe nu este la fel de mare ca la brățările cu charmuri. Iar lungimea este ajustabilă, așa că o poți regla să nu fie nici prea strânsă, nici prea largă, ca să o poată purta în continuare ani la rândul chiar dacă circumferința încheieturii va crește.

    Pe Indira, găsești o mulțime de astfel de brățări speciale pentru copii, cu bănuți din aur și argint personalizați cu floarea sau piatra nașterii, în colecția Kids.

    Mărțișor pentru iubită sau soție: Brățară cu șnur negru sau roșu și accesoriu din aur

    Nu există bijuterie prea intimă sau prea personală pentru partenera de viață, și nu ai niciun motiv să faci compromisuri când vine vorba de cea mai specială persoană. Indiferent de culoarea șnurului, pentru ea poți alege argintul placat cu aur, aurul galben sau chiar aurul alb. În funcție de pasiunile și preferințele ei, poți selecta oricare dintre brățările de aur din colecția Birth Flower sau Birthstone, sau poți opta pentru o brățară șnur din argint Golden Better Together cu inimioară și mesajul Better Together (Mai Bine Împreună).

    Mărțișor brățară șnur din argint Golden Better Together

    Mărțișor pentru colege și prietene: Brățară cu șnur roșu și accesoriu din argint

    În cazul colegelor și al prietenelor, te poți rezuma la cadouri mai subtile și mai accesibile, în special la accesoriile din argint. Fiecare brățară șnur argint de pe Indira este realizată din argint 925 de calitate, care este rezistent la uzura zilnică și își păstrează luciul timp îndelungat. Așa că oferi mai mult decât un mărțișor - bijuterie pe care o poate purta o viață!

    Marchează prima zi de primăvară cu un mărțișor deosebit și câteva cuvinte din suflet

    După ce ți-am spus ce mărțișoare ai putea să alegi și de ce un cadou de tip brățară șnur aur sau argint este atât de potrivit, cuvintele noastre de final sunt pentru modul în care îl dăruiești, pentru că și acesta face parte din tradiție.

    Un mod frumos de a oferi mărțișorul este alături de urarea primăvară frumoasă, sau câteva cuvinte sincere. Atunci când cadoul tău spune o poveste, persoana care îl primește știe că nu l-ai ales la întâmplare, ci pentru ea. Iar faptul că ai fost atent la micile detalii, cum este și luna nașterii, îi arată că într-adevăr cadoul este oferit din suflet - iar acesta este cel mai frumos mărțișor.

    Spor la oferit cadouri cu drag!

    Scrieți un comentariu

    Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.