Majoritatea dintre noi am fost, la un moment dat, fascinați de pietrele prețioase atât din cauza aspectului cât și din cauza proprietăților lor terapeutice și a energiilor pe care le emană. Admirația față de aceste minuni naturale este amplificată de legături precum pietrele semiprețioase și zodiile noastre sau calităților lor pozitive – e frumos să ai încredere că o bijuterie îți poartă noroc, nu-i așa?

Pietrele semiprețioase sunt apreciate pentru culorile lor frumoase și variate dar sunt folosite și în cristaloterapie, datorită proprietăților lor terapeutice.

Criteriile de stabilire a calității unui cristal natural se referă la gradul de transparență, puritate, culoare, mărime și la modul de șlefuire.

Cristalele naturale accelerează modelele de energie care combină puterea lor naturală cu puterea dorințelor noastre și ne ajută în vindecarea spirituală, emotională, și fizică. Fac parte din natură și emit vibrații binefăcătoare care vin în rezonanță cu corpul nostru.

radacini de pietre naturale pietre semipretioase

De exemplu, rubinul este un cristal puternic capabil să armonizeze întregul corp energetic și să armonizeze implicit aura, safirul este piatra regalității care aduce pace, onoare și nemurire, dar în lipsa lor cam aceleași efecte le au și rădăcinile de rubin sau safir. Rădăcinile de pietre prețioase sunt cristale 100% naturale, au aceleași vibrații și pot fi talismane sacre și puternice.

În jurul pietrelor prețioase s-au țesut de-alungul timpului foarte multe povești și legende. Una dintre legendele comune mai multor culturi se referă la faptul că aceste cristale sunt vii, se nasc, cresc și mor, ca mai apoi să renască și să repete ciclurile vieții. Pe măsură ce cresc, ele își măresc volumul, își curață culoarea și devin translucide. Când ajung la maturitate, primesc culoarea perfectă și limpezimea pe care o au pietrele transparente. Doar că maturizarea acestor cristale se întinde pe durata a milioane de ani.

Maiașii, aztecii si mexicanii adulau smaraldul și perla. Ei știau că perla provine dintr-un lucru viu, știau cum se depune sideful,  știau că perla nu putea fi șlefuită sau fațetată. La fel observaseră cum smaraldul „crește” și odată cu trecerea timpului, pe măsură ce dobândea memorie și înțelepciune se și transforma devenind clar la maturitate, în timp ce culoarea verde devenea extraordinară.

Despre rubin se spunea că mai întâi este mic, ca un vlăstar la care rădăcina are rolul esențial, fiind „tulbure”, adică roșu închis-maroniu, în anii copilariei și pe masură ce creștea, își dobândea culoarea și transparența. Din această cauza, au și apărut o seamă de denumiri cu iz popular. Se spune că atunci când rubinul este mic, este mat, are culoare închisă si fără luciu spectaculos la șlefuire. În această primă etapa, se spunea despre rubin că nu este încă decât o rădăcină de rubin, urmând ca peste milioane de ani să devină rubin adevărat.

Frumusețea rădăcinilor de pietre semiprețioase vine din imperfecțiune

Ingrijirea si curatarea bijuteriilor din argint

Rubinul, ca și safirul, aparțin familiei corindonului având aceeași formulă chimică. Culoarea roșu aprins a rubinului se datorează urmelor de crom, iar tenta roșie maronie fierului. Sunt practic varietăți ale aceluiași mineral, ceea ce poate părea foarte complicat și uneori de neînțeles. Dar farmecul și frumusetea studierii pietrelor prețioase începe chiar de aici, când doar cu câteva impurități de diferite elemente chimice, se pot schimba subtil dar definitoriu, anumite caracteristici fizico-chimice ale aceluiași mineral.

În termeni mineralogici, sau științifici, nu există vreo denumire ca cea de „rădăcină de rubin”. Dar, experiența practică a arătat că ceea ce unii numesc „radacină de rubin” este un rubin cu mai multe incluziuni, motiv pentru care acesta are culoarea roșie-maronie. 

Rădăcinile de pietre prețioase se refera la pietre cu o culoare accentuată și calitatea de a fi neprocesate, să spunem așa, sau foarte puțin șlefuite. Acestea nu se încadrează în cele trei criterii standard pentru pietrele prețioase, claritate, carate și culoare. În plus datorită impurităților și a condițiilor diferite de maturizare, inclusiv o răcire rapidă, radăcinile acestea sunt mici și au multe fisuri. Aceste imperfecțiuni le fac, însă, cu totul speciale și le dau farmecul pe care îl regăsiți în bijuteriile Indira. 

Rădăcinile de rubin, safir, smarald de proveniență din India, spre exemplu, sunt folosite în bijuterii pe care le poți purta și transmite din generație în generație, păstrându-și farmecul de a fi imperfecte, naturale, autentice. Iar autenticitatea e una dintre valorile la care nu ar trebui să renunțăm niciodată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
  • Cont nou
Password Strength Very Weak
SAU

Ai uitat parola? Te rugăm să introduci adresa de email. O sa primești detalii pe email pentru a crea o nouă parola.